Jump to content
manu421

Hazard lighs blink once and die - Turn signals OK

Recommended Posts

manu421

Hi everyone!

 

I've being having a weird issue with my bike. I've recently bought the OEM Yamaha LED turn signals which come with the 5ohm-5watt ceramic resistor to install in series with de standard electric installation. 

First, i installed the rear turn signals. After that, everything was ok. Both turn signals and hazard lights ran perfect.

Then, i installed the front turn signals (always being careful to insulate everything, respect the polarity of both lamps and being careful to place de resistors in a place with good ventilation) and something interesting happend: When i turn on the the turn signals, they run perfect. But when i turn on the hazard lights, they blink once and then turn off (not even the indicator on the dashboard blinks). Then, if i want to turn on a turn signal, i have to wait approx. 5 seconds.

I've checked for short-circuits, insulated everything, checked 2-3 times and nothing.

i've thought on buying a LED relay, but here in Argentina it isn't as easy to find one of those as it is in the rest of de world.

Any thoughts on the issue will be more than welcome!

 

Greetings, Manuel.

Share this post


Link to post
Share on other sites
digitalsteve

It's the flasher relay; I had exactly the same thing

Share this post


Link to post
Share on other sites
manu421
37 minutes ago, digitalsteve said:

It's the flasher relay; I had exactly the same thing

Hi Steve! Thanks for the reply! I was going insane thinking i was the only one who had this issue. When you say that it's the flasher relay, do you mean it's not handling the load of the 4 resistors or do you mean it's broken and must be replaced? Thanks again!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
digitalsteve
18 hours ago, manu421 said:

Hi Steve! Thanks for the reply! I was going insane thinking i was the only one who had this issue. When you say that it's the flasher relay, do you mean it's not handling the load of the 4 resistors or do you mean it's broken and must be replaced? Thanks again!

It's not handling the load.
Get the flasher relay and you won't even need to bother with the resistors.

Share this post


Link to post
Share on other sites
manu421
3 minutes ago, digitalsteve said:

It's not handling the load.
Get the flasher relay and you won't even need to bother with the resistors.

Thanks for the reply Steve! I'm gonna try to bypass both of the front resistors and see if the relay can handle that. The problem is that here, in Argentina, finding an electronic relay that suits the bike is quite hard! Gonna try that and write back! Thanks again!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.