Jump to content
rhngr

Front Right Indicator not Blinking

Recommended Posts

rhngr

Hello Gurus,

Thanks to these forums and your glowing reviews I just bought a second hand '16 with low miles and love it so much! 

There is a problem with the right side blinkers I was hoping you all would be able to help with before I started digging into the fuses and relay. The rear right indicator will blink rapidly and the front right indicator will not blink at all. The left side blinkers are fine and running lights on both sides are fine. Any ideas ?

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites
i28

there's a good chance the front right bulb has burned out. That would be the first thing I would check.

  • Like 1
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
shinyribs

i28 is right. 

 

The rapid blink is because of the lack added load of the front blinker that isn't lighting up.  There's a Phillips screw on the bottom edge of the turn signal body. Pop that out and the lens will slide out to let you get at the bulb. 

Edited by shinyribs
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
r1limited

Mine does the same thing craziest thing is it goes like off then on and i can figure it out
Off On , Off On, Off On

 

Wierd

  • Haha 1

“Laws that forbid the carrying of arms disarm only those who are neither inclined nor determined to commit crimes.” --Thomas Jefferson quoting Cesare Beccaria

Share this post


Link to post
Share on other sites
rhngr
1 hour ago, i28 said:

there's a good chance the front right bulb has burned out. That would be the first thing I would check.

 

1 hour ago, shinyribs said:

i28 is right. 

 

The rapid blink is because of the lack added load of the front blinker that isn't lighting up.  There's a Phillips screw on the bottom edge of the turn signal body. Pop that out and the lens will slide out to let you get at the bulb. 

That is it ! Looks like one of the filaments in the bulb has burned out and that must be the blinker.  I thought I read somewhere the running light and blinker shared  the same filament and was wondering why the running light was working and was thinking maybe the relay had issues. Now I know there are two different filaments! Thanks again guys!

Edited by rhngr
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Beemer
14 hours ago, r1limited said:

Mine does the same thing craziest thing is it goes like off then on and i can figure it out
Off On , Off On, Off On

 

Wierd

You paid right at $7k for a blinker? You are crazy! I paid that much for my bike w/ blinkers. 😉

  • Haha 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
r1limited
1 hour ago, Beemer said:

You paid right at $7k for a blinker? You are crazy! I paid that much for my bike w/ blinkers. 😉

I just got back from the dealer.  Its all good they told me thats how it works

Man what a releif

  • Haha 2

“Laws that forbid the carrying of arms disarm only those who are neither inclined nor determined to commit crimes.” --Thomas Jefferson quoting Cesare Beccaria

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.