Jump to content
Sign in to follow this  
mountainmancorn

Trouble installing Akra carbon

Recommended Posts

mountainmancorn

Hey, I can't tell if I got some wrong parts or if I'm just an idiot, but something must not be right.. the brackets for the connector pipe (the looped one) and the mufflercan are mis-aligned by about 90° and I can't tell for the life of me what I did wrong, and can't find another way to mount it. Any advice would be great, thank you.

IMG_20190412_165400.jpg

Edited by mountainmancorn

Share this post


Link to post
Share on other sites
SixSpeeder

Looks like your muffler is rotated the wrong way. Unbolt the muffler support, take the springs off, and slide it off. Then reposition the muffler support, the logo on the muffler should be facing towards you when you're standing on that side of the bike, not pointing straight up in the air. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
SixSpeeder

akrapovic_exhaust_system_yamaha_fz072015

Share this post


Link to post
Share on other sites
mountainmancorn

I thought the muffler support only fit the muffler one way. Do you mean the carbon fiber strap or the metal piece on the rear sets?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mountainmancorn

Just kidding, I'm just dumb. With the washers on other side of the strap, everything mounts to the outside of the mounting bracket. Not a side of the strap on either side of the bracket. Thanks for the help! I just needed another look on it

Share this post


Link to post
Share on other sites
cboogie98
On 4/12/2019 at 5:55 PM, mountainmancorn said:

Hey, I can't tell if I got some wrong parts or if I'm just an idiot, but something must not be right.. the brackets for the connector pipe (the looped one) and the mufflercan are mis-aligned by about 90° and I can't tell for the life of me what I did wrong, and can't find another way to mount it. Any advice would be great, thank you.

IMG_20190412_165400.jpg

did you have trouble putting the headers in the exhaust port? it doesn't seem to fit flush inside 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Airbornedeth
9 hours ago, cboogie98 said:

did you have trouble putting the headers in the exhaust port? it doesn't seem to fit flush inside 

I had to get creative with mine. I used 550 cord to pull the headers together a little so they would slide down in to the exhaust ports. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
longrider1951
On 4/12/2019 at 6:23 PM, SixSpeeder said:

Looks like your muffler is rotated the wrong way. Unbolt the muffler support, take the springs off, and slide it off. Then reposition the muffler support, the logo on the muffler should be facing towards you when you're standing on that side of the bike, not pointing straight up in the air. 

What he said.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.