Jump to content
Bigturbomax

Help-check engine light half the time????

Recommended Posts

Bigturbomax

So, long stort short i just switched jobs and am super broke....best time for stuff to go wrong. On my way to my new job (25 miles) my check engine light comes on. But doesnt stay on. Light off at idle and light cruise, light comes on at highway speed or moderate accell. I can actually make it go on and off with the throttle, its directly related to load. All i got is the Yamaha/Yoshi deal exhaust and EJK. Did it on the way home too. Its EXTRA jerky on/off throttle, more so than usual and smells kinda rich? It does not give an SD code on dash. You guys got any ideas??? I dont have $120 for dealer to check it out right now, im thinking ill pull the EJK first. I dont know why but it seems like a likely culprit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bigturbomax

Also, i forgot. I have a K and N filter with ported airbox lid. Im gonne put stock lid and snorkel back on so the only mod will be exhaust. Im pulling EJK now. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
RIP

Subbed......I have no idea Bigturbomax what the problem may be, but I'm curious to find out

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bigturbomax

It was the EJK. I double checked connections-all good. Re-tested, and problem still there. Removed EJK, re-installed factory filter w/lid and snorkel. Re-tested, and its all good. Well. I have a little less top end pep, but my check engine light is gone and its now as jerky as it was stock, no worse LMAO. 

 

I guess thats another one bites the dust. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mjh937

Some people have had an intermittent CEL because the start switch was stuck in the start position.  You might check that, perhaps the EJK removal was just coincidental and the switch is actual sticking sometimes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bigturbomax

I appreciate the heads up. Id seen posts about that and made sure my starter switch was working properly since that seems so common. Also i could smell it was running rich so that kinda led me to the EJK. Its all good. When i have more time and spare money(after i get settled in new job) ill prolly try and get FTECU and the hord power airbox. Its runs well enough back at stock that im ok with it for now. The bike used to be a 10 mile a day fun way to work and now its a 50/55 mile a day commuter so simple and reliable is best for me right now. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
r1limited

@Bigturbomaxhave you pinged Dubach on this?  could be simpe settings change, maybe bad gas, maybe bad air, maybe bad juju, maybe bad bad?

I am voting on something bad

Share this post


Link to post
Share on other sites
shinyribs
9 hours ago, Bigturbomax said:

 The bike used to be a 10 mile a day fun way to work and now its a 50/55 mile a day commuter so simple and reliable is best for me right now. 

Man, I envy you. Seriously. I do HVAC for a living and drive a 12,000 lb panel truck everyday It's painful lol. It provides a good living, but being able to commute on a bike daily would be a blessing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
norcal616

over the years a very very small % of EJK failed...IIRC maybe less than 5-7? people had a bad/failed EJK

Share this post


Link to post
Share on other sites
mjh937

And EJK has been great about fixing problems, so give them a call. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bigturbomax
7 hours ago, mjh937 said:

And EJK has been great about fixing problems, so give them a call. 

Well i got my EJK second hand from a forum member here so i wouldnt think dobeck would wanna help me out lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
mjh937
8 hours ago, Bigturbomax said:

Well i got my EJK second hand from a forum member here so i wouldnt think dobeck would wanna help me out lol

I would call them anyway.  Worst case you are out a phone call, best case they fix the problem.  Good luck. 

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bigturbomax
12 hours ago, mjh937 said:

I would call them anyway.  Worst case you are out a phone call, best case they fix the problem.  Good luck. 

I guess you have a good point. Ill reach out to em on monday. Thanks 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bigturbomax

I reached out to Dobeck via email just now. Ill let you guys know whay they say or do when i hear back. Meanwhile the bike is running great. Albeit with weak stock topend. At least my OE yoshimura still sounds hot lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.