Jump to content
Sign in to follow this  
jbird

Mpg

Recommended Posts

jbird
I recently had my Average mpg reading on the LED display go from est 55 to 5mpg. Does that mean anything, or is it just a computer glitch. The bike is running fine, with no hiccups. I do have an am exsaust install w/o fuel kit, but adding the dobeck ejk soon. It just kind of happened out of nowhere, all the sudden, and the LED reading got me curious. Any ideas? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
fooschnickens
Unless you're spewing unburnt fuel out the tailpipe I wouldn't worry about it too much. It's already pretty well known that the cluster MPG can be off, so I'd give it a minute to figure itself out. Might not hurt to manually track your MPG for that tank, though, when you get your next fillup.
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest JerzieFREQ
I recently had my Average mpg reading on the LED display go from est 55 to 5mpg. Does that mean anything, or is it just a computer glitch. The bike is running fine, with no hiccups. I do have an am exsaust install w/o fuel kit, but adding the dobeck ejk soon. It just kind of happened out of nowhere, all the sudden, and the LED reading got me curious. Any ideas? Thanks
it could have been your "instantaneous mpg"  You can view in the cluster what your are getting right now and overall.  Instantaneous will easily drop from 55 - 5 when to hit the throttle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jbird
No it is definitely the average, now it's reading back to 9mpg, that's an average increase of about 1 mpg per ride , huh?

Share this post


Link to post
Share on other sites
snowdriftless
Did you or someone else siphon fuel?

Share this post


Link to post
Share on other sites
howworkclutch
i think you can reset the average by selecting the average mpg display and holding the right-button down while its flashing.
 
mine got out of whack and i did something like this to clear whatever is memory so it could re-average the mpg.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jbird
Siphon, of course not, I'll try a reset on the display, and hopefully jump back to est 55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  


×

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.